Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Nieuws / Bericht aan de bevolking

Bericht aan de bevolking

In navolging van de evolutie van de situatie aangaande het Coronavirus en de maatregelen meegedeeld door Mevrouw de Eertse Minister, waarin het blijven in fase 2 en de overgang naar de federale fase worden aangekondigd, wensten de politieke en gemeentelijke autoriteiten van de Stad Edingen alle noodzakeleijke preventieve maatregelen nemen om de gezondheid van de burgers te beschermen en de verspreiding van het virus te beprerken door matregelen van ‘social distancing’.

Gezond verstand en solidariteit nodigen u uit om alle hygiënische maatregelen en alle voorzorgsmaatregelen bij de contacten met andere personen te nemen, of het nu in de professionele, relationele en zelfs familiale omgeving is :

· Was regelmatig uw handen

· Houd een minimumafstand van 1,5m van de anderen

· Vermijd lichamelijk contact

· Ventileer de woonruimtes regelmatig

· …

zijn essentiële gewoontes om nu aan te nemen.

We herinneren u eraan dat er geen reden is om voorraden aan te leggen, de winkels blijven open en worden regelmatig bervoorraaad. Er wordt geen tekort aangekondigd.

In overeenstemming met wat Wallonië heeft aangekondigd, zijn bezeoken en uitstapjes naar rustshuizen tot en met 31 maart verboden, behalve in uitzonderlijke gevallen.

In overeenstemming met wat er op federaal niveau is besloten, worden de cursussen opgeschort in alle scholen van de entiteit en worden alle evenementen die op het grondgebied van de Stad Edingen worden georganiseerd geannuleerd tot en met vrijdag 3 april en dit, ongeacht hun openbaar of privé karakter en het aantal deelnemers.

Vanaf vanavond tot en met 3 april, beslist de Stad van Edingen om de gemeentelijke zalen, Nautisport, de sportzalen en -velden, de gemeentelijke bibliotheke en de ‘Espace Publique Numérique ‘ (EPN), het Cultureel Centrum alsook het VVV-kantoor te sluiten.

De administraties, de Stad en het OCMW hebben besloten om met gesloten deuren te werken vanaf deze avond. De permanenties worden enkel gegarandeerd via telefoon, per mail, van maandag tot vrijdag. We nodigen u uit om contact te nemen met : · De stadsdiensten op 02/397.14.11 of bezoek hun website : www.enghien-edinen.be. Voor wat de aanvraag van administratieve documenten betreft, vragen we u deze link te gebruiken : https://enghien-citoyen.lescommunes.be/.

· De diensten van het OCMW op 02/397.1.40 of op volgend adres : YWNjdWVpbC5jcGFzQGNwYXNlbmdoaWVuLmJlLg==

Individuele, noodzakelijke en dringende afspraken kunnen bij uitzondering alleen op afspraak plaatsvinden.

De situatie wordt nauwlettend gevolgd door de diensten van het gemeentebestuur en de gemeentelijke autoriteiten.

Via dezelfde distributiekanalen houden we u op de hoogte van de evolutie van de actualiteit.

We herinnerern er u ook aan dat :

· Voor alle vragen met betrekking tot gezondheid en openbare orde de federale overheid een gratis nummer voor de burgers geopend heeft : 0800/14 689

· Voor vragen over de ceonomie kunt u contact opnemen met 0800/12 033

· Als u vragen heeft voor handelaars, zelfstandigen, KMO’s, zeer kleine bedrijvenen grote bedrijven , kunt u contact opnemen met 1890

De Directeur-Generaal,                                           De Burgemeester,

Rita VANOVERBEKE                                            Olivier SAINT-AMAND