Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Nieuws / De stad Edingen ingesloten maar meer dan ooit solidair.

De stad Edingen ingesloten maar meer dan ooit solidair.

Het Rusthuis van Edingen heeft kennis genomen van de circulaires van de Waalse Regering en de AVIQ, die in de eerste plaats het bezoek aan hun bewoners hebben verboden en vervolgens de maatregelen om de verspreiding van het virus te beperken, hebben versterkt.

 

Deze maatregelen werden zeer professioneel tot stand gebracht door de verplegingsteams en worden goed ontvangen door de families die zich bewust zijn van de gezondheidsrisico's voor hun bejaarden.

 

Om de insluiting van de bewoners te verlichten, heeft het Rusthuis een ontvangstsysteem voor pakjes georganiseerd. De laatste dagen waren dat knutselwerkjes van kinderen en lieve woorden van medelevende burgers!

 

In overeenstemming met de reglementen is binnen het Rusthuis een crisisteam opgericht waarin de directie, de coördinerende arts, de hoofdverpleegkundige en de politieke autoriteit samenwerken. Elke dag wordt de gezondheidstoestand van de bewoners van het tehuis en het personeel geëvalueerd. De verzorgingsteams en het crisisteam houden de symptomen van de bewoners nauwlettend in de gaten en beheren de insluitingsmaatregelen voor mensen met risico.

 

In deze zeer specifieke context wordt de apparatuur rationeel gebruikt.  Met het oog op een pandemie die nog enkele weken langer zou kunnen duren, hebben bijna 100 vrijwilligers hun hulp aangeboden bij het naaien van stoffen maskers die overeenstemmen met het model dat door de FOD Volksgezondheid werd overhandigd.

Een duizendtal maskers die op deze manier werden gemaakt, zal de voorraad van het rusthuis aanvullen. Daarnaast zullen enkele van de door onze vrijwilligers gemaakte stoffen maskers worden uitgedeeld aan thuisverpleegkundigen en huishoudhulpen die dringend behoefte hebben aan beschermingsmiddelen.

 

Net als andere gemeenten doet de stad Edingen een beroep op iedereen die een of meer maskers in reserve heeft. Deze kunnen in de brievenbus van het gemeentebestuur gedeponeerd worden. Ze zullen doorgestuurd worden naar medische zorgverleners die ze dringend nodig hebben.

 

Het gemeentebestuur en het OCMW blijven functioneren. We willen de bevolking echter wel informeren dat de kantoren gesloten zijn en dat alle vragen beantwoord worden, hetzij per mail, hetzij per telefoon. In veel buurtcomités wordt solidariteit georganiseerd. Voor mensen die ziek of geïsoleerd zijn en die moeite hebben om boodschappen te doen of naar de apotheek te gaan, is een contactnummer ingesteld. Dit nummer is 02/397.14.11.

 

De autoriteiten van de Stad Edingen en het OCMW voegen zich bij de vele blijken van sympathie en aanmoediging gericht tot het medisch personeel dat zwaar op de proef wordt gesteld.