Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Nieuws / Grote inzameling recyclageparken - een leuke fiets kan 2 keer dienen !

Grote inzameling recyclageparken - een leuke fiets kan 2 keer dienen !

Is je fiets te klein of nutteloos geworden… of aan zijn einde toe ? Ipalle en andere Waalse intercommunales voor het beheer van afval organiseren op zaterdag 22 april hun grote inzameling van fietsen in de recyclageparken (containerparken). De tweewielers die je daar afzet kunnen zo hun koers doortzetten in plaats van onder het stof te zitten in de garage of in de metaalcontainer te belanden.

De ingezamelde fietsen worden overhandigd aan verenigingen - fietswerkplaatsen, gemeentelijke diensten, lokale groepen enz. - die ze herstellen vooraleer ze door te geven.

Deze actie heeft ook de bedoeling het hergebruik te promoten door de bevolking te sensibiliseren voor preventie van afval. Vooraleer we iets weggooien, laat ons denken aan hergebruik: voorwerpen in goede staat, van elektrische huishoudapparaten tot meubels of vaatwerk, kunnen nog gebruikt worden en aan verschillende mensen plezier doen. We kunnen ze b.v. schenken aan een vereniging of een vriend, buur, school, parochie… Zo werken we concreet mee aan de duurzame ontwikkeling op een solidaire manier.

VOOR ALLE INFORMATIE :

IPALLE – Service Communication

Tel : 069/84.59.88  Fax : 069/84.51.16    

E-mail : aW5mb0BpcGFsbGUuYmU=  Website : www.ipalle.be