Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Nieuws / IPALLE campagne - agressieve schoonmaakproducten

IPALLE campagne - agressieve schoonmaakproducten

Tijdens alledaagse taken zoals onderhoud van de woning beseffen we niet altijd de schadelijkheid van bepaalde producten die in onze supermarkt hoe langer hoe talrijker zijn, elk met hun bestemming voor de keuken, de badkamer, de oven, het aanrecht... wat de factuur van onze portefeuille en van het milieu verhoogt, met inbegrip van de hoeveelheid verpakkingen die ze genereren.

Het is nochtans mogelijk om bijvoorbeeld zelf je multifunctionele schoonmaakproduct te maken, dat al deze detergenten goedkoper kan vervangen. Ipalle geeft u het recept dat je in enkele minuten kan maken, en vele andere trucjes om de hoeveelheid van deze producten die we dagelijks gebruiken te beperken op www.moinsdedechetsdangereux.be: je kan video’s en fiches downloaden om de speciale huishoudelijke afval, potentieel schadelijk voor de gezondheid, het milieu en de portefeuille, te vervangen.

Practisch, sprays!

In het kader van de Europese Week voor Afvalvermindering, kan je schoonmaak packs winnen, startkits om je eerste schoonmaakproducten te maken, met alle nodige materiaal en ingrediënten. Deelnemen is eenvoudig: gewoon vijf multiple choice vragen beantwoorden online op www.moinsdedechetsdangereux.be, tussen 19 november en 19 december.

Vergeet niet...

Het beste afval is dat wat niet bestaat, vooral als het gevaarlijk is! Als je toch nog dit soort afval moet wegdoen, ga dan naar uw containerpark om het bij de bijzondere huishoudelijke afval te verzamelen en zo te oriënteren naar een passende behandeling.


VOOR MEER INFORMATIE:

IPALLE - Dienst Communicatie - Tel: 069/84.59.88  Fax: 069/84.51.16

E-mail: aW5mb0BpcGFsbGUuYmU=   -  Website: www.ipalle.be