Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Nieuws / Stop met bleekwater op de vuilniszakken

Stop met bleekwater op de vuilniszakken

De intercommunale Ipalle vraagt aan de burgers om geen bleekmiddel of ander gevaarlijk product te gieten op de vuilniszakken die op de weg worden gezet. Deze praktijk wordt dikwijls gebruikt om dieren weg te houden zodat ze niet op de zakken urineren of ze niet kapot maken om voedselresten te vinden. Dit is gevaarlijk zowel voor het milieu als voor de veiligheid van het ophaalpersoneel. Bovendien is de efficiëntie van bleekmiddel voor dergelijke toepassingen nooit bewezen.


Voor de veiligheid van de arbeiders wordt er ook gevraagd om geen scherpe voorwerpen in vuilniszakken te doen, of producten onder druk of in spuitbussen, ze kunnen losspuiten tijdens het samenpersen. Glas en huishoudelijke bijzondere afvalstoffen (gevaarlijke producten en hun verpakking, verf, oplosmiddelen, injectienaalden, afval van thuisdialyse...) moeten ook naar het containerpark gebracht worden.


Tot slot herinnert Ipalle eraan dat het maximaal toegestane gewicht van vuilniszakken 20 kg is en dat ze zo dicht mogelijk bij de weg gezet moeten worden.


Ipalle bedankt de inwoners voor hun begrip.


Info :

IPALLE – Service Communication - Tel : 069/84.59.88  - E-mail : aW5mb0BpcGFsbGUuYmU= - Website: www.ipalle.be