Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Mijn stad / Andere diensten / Tewerkstelling / A.I.D

A.I.D (Geïntegreerde ontwikkelingsacties)

Onderneming voor Vorming door Arbeid - AID L’Escale

Chaussée de Lille 138 - 7500 TOURNAI

069/56.27.61

aW5mb0BhaWQtaG8uYmU=

AID l’Escale biedt 3 uiteenlopende opleidingen aan: afwerking van gebouwen, tuinbouw en schilder. De opleidingen vinden plaats in drie verschillende vestigingen van l’Escale in West-Henegouwen:

  • In Doornik: Tuinbouw, schilder
  • In Moeskroen: Afwerking van gebouwen
  • In Aat, Lessen, Edingen en Vloesberg: Teelt van geneeskrachtige planten, aanleg en onderhoud van parken en tuinen

De AID Escale is een OVA (Onderneming voor Vorming door Arbeid) in West-Henegouwen die opleidingen in uiteenlopende sectoren aanbiedt. Het is een centrum van het AID-netwerk, gericht op innovatie.

L’Escale heeft altijd open gestaan voor opleidingsprojecten. De onderneming werkt mee aan het project Trempl’intérim, dat stagiaires en de wereld van uitzendarbeid met elkaar in contact wil brengen om de tewerkstellingskansen van stagiaires te verhogen. Ze legde verschillende tuinen met geneeskrachtige planten aan in de streek en stond aan de wieg van een vernieuwende pedagogische aanpak op het vlak van de training van trainers met het project "Y’a René qui vient".

De AID Escale maakt ook deel uit van het netwerk Eco+. Zo kunnen ze competenties verstevigen en de opleiding van trainers en stagiaires aanvullen in de sectoren afwerking van gebouwen en schilder. Daarnaast werkte l’Escale mee aan het opstellen van referentiemodellen voor groendaken en leerden ze werken met ecologische verf en plamuur.