Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Mijn stad / Gemeentediensten / Dienst milieu en mobiliteit / Zwerfkatten

Zwerfkatten – Sterilisatie

Milieudienst wordt regelmatig geconfronteerd met de aanwezigheid en de verspreiding van zwervende katten in sommige wijken van de stad. Ieder jaar wordt een sterilisatiecampagne georganiseerd in samenwerking met de dierenartsen van de stad die een overeenkomst getekend hebben. Sterilisatie heeft als doel de verspreiding van zwerfkatten te vermijden en is geheel kosteloos voor de particulier. Na de operatie worden ze vrijgelaten in hun eigen vertrouwde omgeving en mogen ze niet geadopteerd worden.

Wat te doen met een zwerfkat in de tuin of buurt ?

Jaag de dieren zeker niet weg. Zwerfkatten kunnen op een diervriendelijke manier gevangen worden door een beetje voeding te plaatsen in een speciale vangkooi. Daarna moeten ze naar de dierenarts gebracht worden voor castratie of sterilisatie. Indien u ons zou willen helpen in de strijd tegen overlast van zwerfkatten is een vangkooi kosteloos te verkrijgen bij Milieudienst.

Opgelet : voordat je een zwerfkat zou vangen, moet u eerst een formulier aanvragen bij Milieudienst en het door 3 buren laten tekenen. Dit document erkent dat het wel om een zwerfkat gaat en geen huispoes. Dit document moet verplicht de kat begeleiden bij de dierenarts.

Om het probleem van zwerfkatten aan te kunnen pakken is het zeer belangrijk om katten te castreren of te steriliseren. Ziet u een zwerfkat en wilt u (of kunt u) zich niet over het dier ontfermen, neem dan contact op met onze diensten op het volgende nummer 02/397.14.40 of via mail ZW52aXJvbm5lbWVudEBlbmdoaWVuLWVkaW5nZW4uYmUu