Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Op ontdekking in Edingen

Op ontdekking in Edingen

Edingen is een stad die leeft, de moeite waard om te ontdekken.

Edingen ligt aan de rand van Picardisch Wallonië, op 30 km van Brussel en 50 km van Rijsel. Deze prachtige stad ademt kunst en geschiedenis en vormt de perfecte bestemming voor een ontspannend bezoek.

Naast de schitterende tuinen en gebouwen van het park, ontdekt u de stad pas echt door langs de smalle straatjes te wandelen, langs gebouwen uit de 17e en 18e eeuw.

Op de Grote Markt vindt u de Sint-Niklaaskerk, met enkele bijzondere plekken zoals de Porte à Loques, de Onze-Lieve-Vrouw-van-Mesen-kapel met zijn prachtige Antwerpse retabel uit de 16e eeuw, glas-in-lood-ramen, werk van Max Ingrand, de kapel van de Rhétoriciens, een houten triptiek in de stijl van de Vlaamse primitieven, opvallende standbeelden uit de 15e eeuw, doopvonten…

Niet ver hiervandaan bevindt zich het Jonathashuis, een vroegere donjon met een bijzondere verzameling oude tapijten. De tapijtindustrie zorgde voor de bloei van de stad in de 15e en 16e eeuw en zette Edingen op dezelfde hoogte als Brussel of Oudenaarde. De tapijten met internationale faam vallen in de hele wereld te bezichtigen.

De sportievelingen onder u kunnen zich ontspannen in het recreatiecentrum Nautisport (tropisch zwembad, fitness…) of in de golfclub. Of u kunt Edingen vanuit de lucht verkennen tijdens een vlucht met de luchtballon vanuit het park.

Ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. De museumboerderij in Mark biedt u een terugblik op het landbouwleven van weleer. Daarnaast zijn er talloze fiets- en wandelroutes die u laten kennismaken met rust en de schoonheid van het platteland.

Evenementen rond bloemen, muziek of ambachtelijke producten, folkloristische feesten, natuurdagen van het Centre d’Initiation à l'Environnement of themarondleidingen met onze gespecialiseerde gidsen... Keuze te over voor een onvergetelijk verblijf in Edingen!